Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ




Μακιγιάζ, χτένισμα, ρούχα, διατροφή... 
Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για να αναδείξουμε την εμφάνισή μας!
Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως η πραγματική ομορφιά ,είναι μέσα μας!

Συμβουλές ομορφιάς για την ψυχή μας λοιπόν....

Αναδεικνύουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Αγαπάμε αυτό που είμαστε και προσπαθούμε όσο το δυνατό περισσότερο να αποβάλλουμε τις κακές σκέψεις και προσπαθούμε να βλέπουμε πάντα την θετική πλευρά των πραγμάτων. Γινόμαστε καλοπροαίρετοι και πετάμε την καχυποψία που μπορεί να μας καταβάλλει.

Λέμε πάντα την αλήθεια. Ακόμα κι αν αυτή μας φέρει πολλές φορές σε δύσκολη θέση, μας κάνει αξιόπιστους και ειλικρινείς. Η αλήθεια πάντα βγαίνει μπροστά ακόμα και ετεροχρονισμένα. 

Δεχόμαστε τους άλλους όπως είναι. Όπως είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουμε εμείς, έτσι δεν πρέπει να απαιτούμε από τους άλλους να αλλάξουν χαρακτήρα. Οι συμπεριφορές αλλάζουν, ο χαρακτήρας όμως ποτέ. 

Αποφεύγουμε να γκρινιάζουμε. Είναι μια εύκολη λύση για να αποβάλλουμε παράπονα και ενοχλήσεις αλλά έτσι εγκλωβιζόμαστε σε καταστάσεις που όμως δεν αποφέρουν λύσεις. Πάντα μια ήρεμη συζήτηση βγάζει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στηριζόμαστε στον εαυτό μας. Δεν πρέπει να ορίζει τη διάθεσή μας κανένας άλλος εκτός  από εμάς τους ίδιους. Αν αγαπήσουμε τον εαυτό μας, είναι βέβαιο ότι θα καταφέρουμε να μην εξαρτόμαστε από τους άλλους και να ορίζουμε μόνοι μας την ευτυχία μας. 

Δεν εκθέτουμε τον εαυτό μας. Προσέχουμε τις πράξεις και τα λόγια μας. Αποφεύγουμε τις βαρύγδουπες δηλώσεις ειδικά όταν δεν είμαστε έτοιμοι να τις κάνουμε πράξη. Δεν είναι σωστό να προσπαθούμε συνεχώς να διορθώνουμε λάθη από παρορμητικές κινήσεις μας και να βαραίνουμε την ψυχή μας με παρεξηγήσεις με τους γύρω μας. 

Δεν επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας. Είμαστε άνθρωποι, όλοι κάνουμε λάθη αλλά όταν τα επαναλαμβάνουμε, παύουν να είναι λάθη και γίνονται επιλογές.

Μαθαίνουμε να έχουμε υπομονή. Η υπομονή είναι αρετή. Η ανυπομονησία μας οδηγεί πάντα σε λάθος κινήσεις που τις περισσότερες φορές μετανιώνουμε. Μια ανάσα, μια δεύτερη σκέψη θα μας αποτρέψουν από πολλές άβολες καταστάσεις.

Διαβάζουμε βιβλία. Το διάβασμα είναι η τροφή της ψυχής. Εκτός από τη γνώση που μας εξασφαλίζει, μας μαθαίνει να σκεπτόμαστε διαφορετικά, ανοίγει το μυαλό μας και μας χαλαρώνει απίστευτα.

Και μην ξεχνάτε!! Το μεγαλύτερο μυστικό ομορφιάς, είναι αυτό που βγαίνει από μέσα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου