Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ: ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑΣ!


Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σχεδόν όλες μας, είναι η τακτοποίηση των ρούχων στις ντουλάπες!
Σχεδόν σε όλες μας έχει συμβεί να ψάχνουμε για αρκετή ώρα κάποιο ρούχο και να μην μπορούμε να το βρούμε κι όταν δεν θέλουμε να το φορέσουμε να εμφανίζεται μαγικά μπροστά μας ή να ανοίγουμε την ντουλάπα και αυτή να είναι έτοιμη να σκάσει. 
Μην πω για τα καθαρά και σιδερωμένα ρουχαλάκια που μέσα στη ντουλάπα πιέζονται μεταξύ τους και για να τα φορέσεις θέλουν οπωσδήποτε φρεσκάρισμα.



Οι περισσότερες από εμάς, για να μην πω όλες, θα θέλαμε να έχουμε αυτά τα υπέροχα δωμάτια-ντουλάπες που μέσα είναι όλα τακτοποιημένα και η αναζήτηση ρούχων και αξεσουάρ σ’αυτά, είναι μια ευχαρίστηση. Δυστυχώς όμως στα περισσότερα σπίτια κάτι τέτοιο δεν έχει προβλεφθεί οπότε πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον ήδη υπάρχοντα χώρο που διαθέτουμε ώστε να διευκολύνουμε τη ζωή μας.

Υπάρχει όμως τρόπος, με τα δεδομένα που έχουμε, να φτιάξουμε έτσι το χώρο μας χωρίς να ταλαιπωρούμαστε κάθε φορά και η αναζήτηση να σταματήσει να είναι ένας μεγάλος μπελάς; 
Η απάντηση είναι φυσικά ναι! 
Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές για να προσαρμόσετε τις ντουλάπες σας έτσι ώστε να ετοιμάζεστε χωρίς να χάνετε την υπομονή σας αλλά και πολύτιμο χρόνο. 

Ώρα για ξεκαθάρισμα
Μπορεί να πάρει πολλή ώρα και να κουραστείτε λιγάκι, όμως το αποτέλεσμα πιστέψτε με, θα σας ανταμείψει. 
Πάρτε μια βαθιά ανάσα, ανοίξτε την ντουλάπα σας. και αδειάστε την ολόκληρη. 


Πρώτα αρχίστε να δοκιμάζετε τα ρούχα που έχετε πολύ καιρό να φορέσετε. Στο σημείο αυτό δεν χωρούν συναισθηματισμοί, εδώ και τώρα επιλέξτε με κριτήριο τους λόγους που σας κάνουν να μην τα φοράτε, ποια ρούχα θα κρατήσετε, ποια θα πετάξετε και ποια θα χαρίσετε. Μπορείτε να κρατήσετε ένα από τα αγαπημένα σας τζιν που δεν σας ταιριάζει το μέγεθος, σε καμία περίπτωση μην όμως μην χαραμίσετε χώρο στη ντουλάπα σας για αντικείμενα με τα οποία είστε δεμένοι μόνο συναισθηματικά. Αν πάλι θέλετε κάτι να κρατήσετε αλλά ξέρετε ότι δεν θα το φορέσετε μπορείτε να το φυλάξετε σε κάποιον άλλο χώρο π.χ σε κάποιο πατάρι ή στην αποθήκη σας, αλλά σε καμία περίπτωση μην το ξαναβάλετε στην ντουλάπα σας.

Μαθαίνουμε να δίνουμε
Και τώρα που διαλέξατε αυτά που δεν θέλετε πια, έχει γίνει η μισή δουλειά. Ξεχωρίστε αυτά που είναι σε πολύ καλή κατάσταση αλλά αποφασίσατε ότι δεν σας κάνουν και ξεκινήστε με τις φίλες σας. Μην ντραπείτε να δώσετε ρούχα ή παπούτσια που δεν χρειάζεστε και είναι σε καλή κατάσταση. Οι φίλες σας θα εκτιμήσουν πολύ αυτή την κίνηση. Άλλωστε υπάρχει και ρητό που λέει "τα σκουπίδια της μιας είναι ο θησαυρός της άλλης". Αφήστε τις να διαλέξουν τι τους αρέσει και τι τους κάνει και χαρίστε τα. 


Τα υπόλοιπα είναι κρίμα να μην βοηθήσουν κάποιες οικογένειες που πραγματικά δεν μπορούν να διαθέσουν χρήματα για να αγοράσουν ρούχα και παπούτσια. Απευθυνθείτε στην ενορία σας ή σε διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις που ασχολούνται με το θέμα αυτό. Είναι μια καλή πράξη που θα σας κάνει να χαμογελάσετε!

Σωστή ταξινόμηση
Οργανώστε την ντουλάπα σας σαν να ήταν ένα κατάστημα.
Ψηλά τοποθετείστε τα ρούχα που δεν φοράτε πολύ συχνά, όπως πχ. τα βραδινά σας ρούχα που δεν θέλετε να αναζητάτε κάθε μέρα.  
 Κάντε την ταξινόμηση των ρούχων σας με συγκεκριμένο κριτήριο, ανά χρώμα, ανά ύψος ή ανά είδος. Όπως σας βολεύει καλύτερα ώστε να τα βρίσκετε πιο εύκολα. Εμένα για παράδειγμα η ταξινόμηση ανά χρώμα δεν με βολεύει καθόλου γιατί την ώρα που ψάχνω κάτι, όταν είναι ταξινομημένα ανά χρώμα, τα βλέπω όλα ίδια! 

Έξυπνα εργαλεία
Είναι σημαντικό να έχετε έξυπνα αξεσουάρ αποθήκευσης ή ταξινόμησης ρούχων. Προμηθευτείτε καλάθια σε όμορφα χρώματα, κουτιά με σχέδια, σχάρες, γάντζους, κρεμάστρες και υφασμάτινες θήκες και πιστέψτε με θα κρατήσουν τη ντουλάπα σας πάντα τακτοποιημένη, όπως στις φωτογραφίες που βρήκα στο pinterest και σας κόλλησα από κάτω!






Μετά από αυτά που σας έγραψα, ξεσηκώθηκα και κλείνω την ανάρτηση για να πάω να φτιάξω τη ντουλάπα μου! Εσείς;;
Μέχρι την επόμενη ανάρτηση, σας στέλνω πολλά φιλιά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου